loading...

میلیتاری (Military) |مقالات نظامی

ایالات متحده سالهاست که به دنبال طراحی و توسعه سلاحی هست که بتواند با سرعت بسیار بالا و در کمترین زمان ممکن خود را به اهداف استراتژیک از پیش تعیین شده رسانده و قدرت زدن ضربه اول به صورتی خرد کننده

آخرین ارسال های انجمن
عادل خوجه بازدید : 1801 شنبه 21 آذر 1394 نظرات (0)

ایالات متحده سالهاست که به دنبال طراحی و توسعه سلاحی هست که بتواند با سرعت بسیار بالا و در کمترین زمان ممکن خود را به اهداف استراتژیک از پیش تعیین شده رسانده و قدرت زدن ضربه اول به صورتی خرد کننده را به این کشور ببخشد.

 

سلاحی که بتواند در دو حالت دریا پرتاب و هوا پرتاب مورد استفاده قرار بگیرد و در زمانی بین 15 تا 30 دقیقه به هدف رسیده و با دقتی بسیار بالا آن را حتی اگر در پناهگاه های بتنی پنهان شده باشد ، نابود کند.

 

اهدافی که فرصت کوتاهی برای مهاجمین وجود دارد تا آنها را از بین ببرند مانند موشک های قاره پیمای متحرک، زیر دریایی ها ، جنگنده های پنهان در زیر شلترها و ...

 

موشک Topol-M از اهدافی که باید به محض خروج از پناهگاه و قبل از شلیک آن را نابود کرد ( بحران زمانی )

 

1024px-19-03-2012-Parade-rehearsal_-_Top

 

 

از این زمان برنامه RATTLRS متولد می شود، یک مفهوم از آنچه که سالهاست ارتش ایالات متحده به دنبال آن می گردد. طرحی که فرماندهان را قادر می سازد حملاتی دقیق را در زمانی اندک بر علیه اهدافی در صدها کیلومتر دورتر انجام دهند.

 

" رویکردی انقلابی به بحران زمان در عملیات های ضربتی برد بلند "

 

دفتر تحقیقات نیروی دریایی در 1 مارس 2004 قراردادی 5 ساله را با شرکت های مک دانل داگلاس، لاکهید مارتین و رایتون به امضا رساند که هدف از این قرار داد بررسی دو مشخصه اصلی در توسعه پلتفرم موشک RATTLRS بود.

 

در مشخصه اول هدف ساخت سه پیش نمونه از موشک RATTLRS بود که در آن مطالعات مربوط به مفهوم طراحی ، توسعه و پرواز پیش نمونه ها به طور کامل انجام شود.

 

در مشخصه دوم ، تاکید بر روی توسعه تکنولوژی های مورد نیاز برای ادامه راه ساخت نمونه هایی با سرعت های خیلی بالا ، با انجام اقداماتی در زمینه کاهش خطرات و همچنین کاهش هزینه های مالی پروزه بود.

 

در 1 فوریه سال 2006 بخش دوم قرار داد هم با لاکهید مارتین به امضا رسید که در آن از شرت لاکهید خواسته شده بود پلت فرمی را آماده کند که بتواند در سرعت های بیش از 4 ماخ به فعالیت بپردازد.

 

مهم ترین مسئله ای که در اینجا وجود داشت توسعه موتوری بود که بتواند این سرعت فوق العاده بالا را تامین کند. بدون اینکه از پیشرانه های متدوال راکت/رم جت دو مرحله ای استفاده کند.

 

با همکاری شرکت آلیسون موتور YJ102R برای موشک RATTLRS توسعه داده شد، پیشرانی ارزان که 6 برابر موتور های هواپیمای SR-71 تراست لازم را تامین می کرد و بسیار به صرفه بود.

 

پیشران YJ102R

 

yj.jpgnormal_060524-N-7676W-008.jpg

 

 

این موتور باید موشک RATTLRS را قادر می ساخت که در محدوده عملیاتی بسیار وسیع، با ضریب استقامت بالا به فعالیت بپردازد و علائم گرمایی خیلی کمی را از خود ساطع کند.

 

در اکتبر 2006 در جریان آزمایشاتی که توسط لاکهید و با استفاده از ساختاری شبیه موشک RATTLRS و با سرعت بیش از 2 ماخ انجام شد، مشخص شد که موشک می تواند به راحتی در سازه های بتنی نفوذ کرده و با بررسی بقایای به جا مانده از آزمایشات نیز معلوم گردید که ساختار سرجنگی آن نیز حفظ شده است!

 

normal_getAsset_aspx.jpg  normal_FULL-MIS2.jpg

 

در جریان این آزمایشات عملکرد موشک در برابر اهداف متحرک و اهداف مدفون در پناهگاه ها نیز تست شد که نشان می داد موشک در این زمینه بسیار موفق عمل خواهد کرد.

 

در حالی که تا اواسط سال 2009 موشک RATTLRS به خوبی از پس آزمایشات مختلف بر آمده بود و به سرعت بیشتر 3 ماخ نیز رسیده بود و شرکت آلیسون تست های داخلی موتور توربینی YJ102R را با موفقیت پشت سر گذاشته بود به یکباره دفتر تحقیقات نیروی دریایی به عنوان کارفرما  این پروژه را رها کرد!!.

 

به نظر می رسد جذابیت پروژه LRASM  به قدری برای مسئولان نیروی دریایی بیشتر بود که در ظاهر هم شده پروژه موشک RATTLRS را رها کردند و توجه به دقت بیشتر و قابلیت پنهانکاری موشک های کروز را جایگزین توجه به سرعت بیشتر و زمان کمتر اصابت به هدف کرده اند.

 

هدف از طراحی

 

- موشک RATTLRS می بایست بتواند در رنج متفاوتی از سرعت ها به عملیات بپردازد.

 

- به سرعتی بیشتر از 4 ماخ برسد و این سرعت را در فاصله زمانی حدود 15 دقیقه حفظ کند.

 

- شتابی بیشتر از نصف شتاب جاذبه را به خود بگیرد. ( g 0.5 )

 

- انواع سرهای جنگی را حمل کند و از جنگنده ها و شناورهای سطحی و زیر سطحی متدوال نیروهای دریایی و هوایی قابل شلیک باشد.

 

35e8d151bbac899d59b7e65973a62263.jpg

 

 

طراحی موشک کروز RATTLRS  می بایست به شکلی باشد که بتواند در هنگام برنامه ریزی جهت شلیک میزان مصرف سوخت، سرعت و محدوده مورد نظر جهت رسیدن به هدفی خاص را تنظیم کند!.

 

بر خلاف موشک های کروز فعلی، که فرایندی پیچیده زو زمان بر جهت آماده سازی و شلیک به سمت اهداف را دارند، موشک RATTLRS  می بایست بتواند در عرض چند دقیقه آماده شده و حداکثر 30 دقیقه پس از شناسایی هدف به سمت آن شلیک شود.

 

 

در آخرین پیش نمونه های موشک RATTLRS این موشک با وزنی در حدود 2000 پوند و طول 20 فوتی خود می توانست در محدوده بیش از 500 مایلی و در ارتفاع 70 هزار فوتی با سرعت مافوق صوت به عملیات بپردازد.

 

سرعت بسیار بالای موشک در فاز برخورد نهایی انرژی جنبشی را پدید می آورد که این امکان را به آن می داد تا سازه های سنگین بتونی را شکافته و به اهدافی که در عمق زمین پنهان شده اند حمله کند.

 

normal_lockheed_martin_agm_100__rattlrs_  normal_hyfly-image2.jpg

 

مقایسه با موشک های هم رده

 

دو موشک Yakhont روسی و BrahMos هندی را می توان در کلاس موشک های کروز مافوق صوت طبقه بندی کرد. ولی یک تفاوت اساسی میان موشک RATTLRS با دو موشک فوق وجود دارد.

 

RATTLRS از یک پیشران توربینی بهره می برد برخلاف موشک های Yakhont و BrahMos که از پیشران دو قسمتی راکت/ رم جت سود می برند و گرمای زیادی را از خود ساطع می کنند و بسیار پر سر و صدا هستند.

 

همچنین طول کوتاه تری دارد و از سرعت بیشتری نیز یهره می برد.

 

وزن سر جنگی در هر سه موشک نزدیک به هم هست ولی در مورد سیستم هدایت موشک RATTLRS  اطلاعاتی منتشر نشده است.

 

موشک های Yakhont و BrahMos

 

normal_vu-khi-quan-su-0702_3.jpg normal_IMDS-2007_08_BRAHMOS_03.jpg

 

منبع : http://www.military.ir/forums/topic/29623-%D9%85%D9%88%D8%B4%DA%A9-%DA%A9%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D9%85%D8%A7%D9%81%D9%88%D9%82-%D8%B5%D9%88%D8%AA-rattlrs/

برچسب ها موشک کروز ,
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
وبگاه میلیتاری یکی از جامع ترین وب سایت های حوزه نظامی در ایران می باشد. این وبگاه کار رسمی خود را از شهریور ماه سال 92 آغاز کرد. همواره هدف و تلاش این وبگاه خدمت به حوزه نظامی کشور عزیزمان ایران بوده و وابسته به هیچ جناح و گروه خاصی نیست. از شما دعوت می شود با پیوستن به این وبگاه برای ما دلگرمی بزرگی باشید.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 583
  • کل نظرات : 20
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 137
  • آی پی امروز : 288
  • آی پی دیروز : 305
  • بازدید امروز : 1,999
  • باردید دیروز : 1,529
  • گوگل امروز : 31
  • گوگل دیروز : 44
  • بازدید هفته : 8,726
  • بازدید ماه : 20,779
  • بازدید سال : 159,907
  • بازدید کلی : 5,102,896